Ağız Diş ve Çene Cerrahisi

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, bireylerin ağız, diş ve çene bölgelerindeki sert ve yumuşak dokuların hastalıkları, yaralanmaları ve bozukluklarının tanı ve tedavi yöntemlerini uygulayan Anabilim Dalı’dır. Anabilim Dalımızın çalışma alanı, ağız hastalıkları, dentoalveoler cerrahi, preprotetik cerrahi, implant cerrahisi, dişler ve bağlantılı dokuların enfeksiyonları / kist ve iyi huylu tümörleri, diş ve çene travmatolojisi, ortodontik / ortognatik cerrahi, temporomandibuler eklem ve kaslarının cerrahi ve medikal tedavileridir. Sağlıklı bireylerin yanı sıra, özel bakım gereksinimi olan, kronik sistemik hastalığa sahip bireyler, fiziksel ve/veya zihinsel engelli bireyler de Anabilim Dalı’mızın muayene ve tedavi hizmetlerinden yararlanmaktadır. Merkezimizde, cerrahi tedavi hizmetleri lokal veya genel anestezi altında ameliyathanede yapılmaktadır.

Prof. Dr. Candan EFEOĞLU
ANABİLİM DALI BAŞKANI